به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بالاخره با تلاشهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی در سالهای گذشته، پهنههای حریم گسلی شهر تهران مصوب شد و در پی آن نیز انتشار نقشهها و جزئیات محدوده گسلهای پرخطر، متوسط و کمخطر در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران علاوه بر آنکه به تفکیک، اعلام شد برای اجرا به شهرداری تهران ابلاغ شد.
اینکار با همت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و دستگاههای ذیمدخل و به سفارش شورایعالی شهرسازی و معماری ایران انجام شد که به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران گامی موثر در جهت شفافیت و اقدام برای ایجاد محیطی امن برای شهروندان به شمار میرود.
به گفته علی بیتاللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ژاپن کشوری زلزلهخیز بوده و هست که به دنبال خسارتهایی که بر اثر وقوع زلزله در آن رخ داد، بالاخره با همت مسئولان و شهروندان خود به مقاومسازی ساختمانها و ممنوعیت ساخت و ساز در حریم پهنههای گسلی پرخطر خود همت گماشت و هماکنون به کشوری تبدیل شده است که میزان خسارتهای زلزله در آن به حداقل رسیده است. به واقع، ژاپن با درسآموزی از گذشته با دانش و فناوری توانست بر قهر طبیعت غلبه کند و زندگی مسالمتآمیزی را در کنار حوادث طبیعی برای شهروندان خود رقم زند.
این زلزلهشناس اظهار امیدواری کرد تا شناسایی پهنههای گسلی پرخطر، متوسط و ضعیف که در دولت یازدهم آغاز و انجام شد و در دولت دوازدهم به مرحله اعلام عمومی رسید، بتواند به همت تصمیمگیران ارشد به راهی برای زندگی مسالمت آمیز ایرانیان به مانند نیاکان خود با قهر طبیعت تبدیل شود و بتوان با محافظت از جان مردم، ثروتها و سرمایههای کشور، ایران را در زمینه مقاومت در برابر زلزله به کشوری صاحب نام در دنیا تبدیل کرد.
محمدسعید ایزدی دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی نیز دراین باره گفته است: شناسایی پهنههای گسلی موجب میشود تا شهرداری از دادن مجوز ساخت ساختمانهای بالای ۱۲ طبقه در پهنههای گسلی ممانعت کند و در نهایت باید از سوی مسئولان تدابیری اندیشیده شود تا ساخت ساختمانهای حساس همچون پمپبنزین، بیمارستان، مدرسه و ساختمان های با اهمیت یا مقاوم سازی شوند و یا به مرور به مناطق دیگری منتقل شوند.
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، مناطقی که دارای پهنههای گسلی پرخطر هستند شامل مناطق یک، دو، سه، چهار، پنچ، ۱۳، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ شهری تهران هستند. همچنین مناطقی که پهنههای گسلی متوسط در آنها واقع شدهاند نیز شامل مناطق ۶، ۷، ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ میشوند.
در عینحال مناطقی که هیچکدام از پهنههای گسلی پرخطر، متوسط و کمخطر در آنها واقع نشدهاند و به عنوان مناطق امن از نظر پهنههای گسلی به شمار میروند شامل مناطق ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ هستند. مناطقی که اگرچه پهنههای گسلی در دل آنها قرار نگرفتهاند اما به دلیل داشتن بافتهای ناکارآمد (بافت فرسوده) این مناطق نیازمند مقاومسازی و ایجاد امکانات برای مواقع بحران هستند.
در ادامه نقشه مناطق شهری تهران که در آنها پهنه های متوسط و میانی زلزله واقع شده است، میآید:
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۶ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۷ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۱۶ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۱۷ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۱۸ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
برای دیدن نقشه پلاک به پلاک پهنههای گسلی منطقه ۱۹ شهر تهران اینجا را کلیک کنید
نظر شما